10 Aralık 2009 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası

  Nefis bir kremalı mantar çorbası içebilmek için kendinizi hazır çorba almaya mecbur mu hissediyorsunuz? Hayır, değilsiniz! Evinizde tertemiz katkısız ve içenlerin ikinci hatta üçüncü tabağı istediği muhteşem bir çorba yapabilirsiniz.
  Hazır çorbaların içindekiler kısmından kopya çekerek zamanla geliştirdiğim tarifimle yaptığım mantar çorbasını beğenmeyen yok. Mantardan nefret eden kardeşim bile bu çorbayı severek içiyor:)

  İşte çorbamızın tarifi :)
Malzemeler:
-400-500 gram mantar
-1 küçük kutu süt kreması (200 ml) (Pınar kullanıyorum)
-1,5 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı un (tepeleme)
-2 tane kesme şeker (veya 1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker)
-1 litre+1 su bardağı ılık su
-tuz (1,5 tatlı kaşığı kadar)
-servis ederken üzerine karabiber (çekilmiş olursa daha güzel oluyor:)
 Hazırlanışı: 
 Mantarları küçük bir leğene koyup üzerine biraz su koyalım ve leğenin içinde elimizle ovarak temizleyelim. Sonra durulayıp önce ikiye bölüp sonra boyuna ince ince kıyalım (bu aşama biraz uzun sürüyor, dilerseniz yumurta dilimleyici ile hızlıca doğrayın). Mantarlarınız çabuk kararıyorsa bekleme aşamalarını limonlu suda yapın. Tencereye tereyağını alıp eritin ve unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Çırpıcıyla karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin. Kaynayınca doğranmış mantarları suya ekleyin ve 15-20 dakika kadar mantarların haşlanması için kısık ateşte pişirin. (kapağını aralık da olsa kapatmayın, taşıyor :) Tuz, şeker ve kremayı ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ve çekilmiş karabiberle servis edin.
Afiyet olsun !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails