9 Şubat 2010 Salı

Domuz Eti Neden Yenmez?

   Televizyon seyretme konusunda da gıdalarda olduğu kadar seçiciyimdir. Özellikle Ülke Tv'nin bazı programlarını çok beğenerek izlerim, bunların başında da Turgay Güler'in sunduğu "SıraDışı" isimli program gelir, denk geldikçe izlemeye çalışırım. Bu akşam da, çok izlenen kanallarda pek de anılmayan bir konu etrafında güzel bir program yaptılar ve çok sevdiğim Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu da programa konuktu ve yine öyle güzel şeyler anlattı ki..
   Denizli Tabipler Odası Ilımlı İslam ve Bilim başlıklı bir konferans yapmış. Bu konferansta açıkça dinlere ve dinimize karşıtlık fikirleri hatta ismi alenen zikredilerek ateistlik propagandası yapılıyor, "21. yüzyıl ateizmin yüzyılıdır" deniyor, "Müslümanlıkla kanaatkarlık bağdaşmıyor" deniyor, "Hiçbir kitap benim beynimin, aklımın sığabileceği büyüklükte değildir" deniyor, ve daha ne sözler gafilce israf ediliyor.. (Videoyu bu linkte buldum oradan izleyebilirsiniz). Tabir yerindeyse dünya ayağa kalkmış durumda, tepkiler çığ gibi büyüyor, karşı taraf savunmaya geçiyor, bazılarımız ise hala uyuyor...
   Tüm bunlar şimdilik bir yana, yazmakla konuşmakla bitmez başlasak ancak benim bu sayfada ilgilendiğim konu, yani gıdalar ve gıdalarda dini duyarlılık ile ilgili absürd ötesi söylenen sözlere gelmek istiyorum. Deniyor ki "Domuz etinin haram olmasını değiştirme önerisini söylemeye bile kimse cesaret edemiyor". Bunu söyleyen kişi apaçık ki "din"in ne demek olduğunu bilmiyor. Din bir kurallar bütünüdür ve değiştirilemez, kişiler bunlara uyar veya uymaz ama hükümler sabittir. Herneyse.. Bu konunun ele alındığı SıraDışı programında konuyla ilgili olarak çok güzel bir video bulmuşlar onu yayınladılar. Ben de sizlerle bunu paylaşmak istedim. 
   Videoda Hristiyan bir topluluk ve Hristiyan bir konuşmacı yer alıyor. Binlerce kişiye bu konuşmacı domuz etinin aslında bir beslenme kaynağı olarak hiçbir zaman gösterilmediğini, domuzun her türlü şeyi, pislikleri hatta kendi ölmüş yavrusunu bile yiyen bir canlı olduğunu ve metabolizması çok hızlı çalıştığı için bu toksik maddelerin çarçabuk etine geçtiğini ve bu yendiği takdirde de insana geçtiğini anlatıp, sağlığımız için domuz yemekten vazgeçmeliyiz diyor. Dinleyenler baştaki sözlere gülerek tepki verirken sonrasında kanları donmuş bir şekilde susup kalıyorlar. Benim çok ilgimi çeken bu videoyu izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.  
   Hristiyanların ve hatta değişik inançlara sahip olanların dahi artık koşarak kaçtıkları bu hayvan ve bu hayvandan elde edilen ürünlerden, biz Müslümanlar olarak neden en az onlar kadar kaçmıyoruz diye insan sormadan edemiyor. Evet hiçkimsemiz gidip özellikle bu hayvanın ürünlerini almıyor ama kaçımız aldıklarının içinde bunun katkılarının olup olmadığını araştırıyor? "Gavur" diye yerdiğimiz insanlardan dahi alınacak ibretlerimiz var.. Bu kadar kelamdan sonra sizi videoyla başbaşa bırakıyorum...(videoyu bu linkte buldum). Yalnız Ülke Tv'deki Sıradışı programının 9 Şubat 2010 tarihli programını izlemenizi şiddetle tavsiye ederim, konuklar çok güzel konulara değindi, çok istifadeli bir programdı...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails