6 Mart 2010 Cumartesi

Mantar Salatası

   Hamur işlerine kısa bir ara dediğimiz bu dönemde salatayı bolca tüketiyoruz. Bu mantar salatasını bir süre önce yapıp fotoğraflamıştım ama mantar aldıkça yapıp severek yediğimiz bir salata oluyor. Baktım uzun süredir flickr'da öyle gariban gariban duruyor koyayım artık bari dedim :)
Malzemeler:
-1 paket mantar (400 gram kadar)
-1 havuç
-yarım demet maydanoz yapraklı kısımları
-4-5 kornişon turşu
-1-2 kaşık konserve mısır
-tuz, fesleğen, kekik, karabiber, pul biber 1'er çay kaşığı
Hazırlanışı:
-Küçük bir kaba koyduğunuz su içerisine yarım limonun suyunu sıkıp kendisini de içine atın ve mantarları bu suda ovuşturarak temizleyin. Temizlediğiniz mantarları sularını süzmesi için süzgeçe koyun. Daha sonra mantarları ince ince doğrayın.
-Bir tavada 2 kaşık zeytinyağını kızdırıp mantarları atın ve soteleyin. Mantar suyunu salıp sonra tekrar çekecektir, suyunu çektiği zaman baharatları ve tuzu ekleyip birkaç kez daha karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-Havuçu temizleyip boyuna ve enine ikiye bölün ve az suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
-Turşuları küçük küçük doğrayın, maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeleri salata kabında karıştırın. Üzerine mısırları serpiştirin.
   Daha önce yaptığım mantarlı ıspanak salatasına buradan bakabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails